Channel Mooi Maatwerk

Programma channel

Vraag

7 februari 2020
Bewaren
Projectsecretaris

“Hoe toon jij het maatschappelijk rendement van maatwerk in een specifieke casus aan? En gebruik je daar de maatschappelijke prijslijst voor?”

Vakmanschapscoach

Wij gebruiken daarvoor bij Spirit de Waardendriehoek. Die methodiek is hier ook al op de site geimplementeerd door Felix denk ik dus die is bekend als het goed is. Ervaring is dat dit erg goed werkt, omdat je het op 3 afzonderlijke 'grootheden' onderbouwt die allemaal voor verschillende doelgroepen een bepaalde relevantie hebben.
Voor de berekening is inderdaad de maatschappelijke prijslijst heel handig omdat je wel goed in kaart moet kunnen brengen wat de kosten zijn.

Senior adviseur en projectmanager

Beste Anne Fleur,

Misschien heb je wat aan het werk dat wij gedaan hebben in het kader van Integrale Zorg voor Kwetsbare Ouderen.
In dat kader is een handreiking geschreven voor deze multidisciplinaire aanpak, maar ook zijn er tools ontwikkeld om het proces om te komen tot zo'n aanpak te ondersteunen.
Een tool is een gespreks- en rekentool om met elkaar de impact van de integrale zorg in kaart te brengen: hoe gaat de samenwerking eruit zien en wat zal ie opbrengen. Bij deze afweging wordt een braad scala aan baten meegenomen. Daarom is het een soort Maatschappelijke businesscase in eenvoudige vorm.

Hierbij de website waar de tools te vinden zijn. Veel succes. Marian Schoone, TNO